Puppy School

ENGLISH below  

Rezervo tani daten e trajnimit per kelyshin tend! 

Kelyshet zhvillojne aftesite vitale sociale dhe komunikuese ne muajt e pare te jetes. Ne rekomandojme pronaret qe te ndjekin programe trajnimi per kelyshe menjehere pas mbylljes se ciklit te vaksinave dhe antiparazitareve.

“Puppy School” eshte nje program unik dy javor trajnimi me fjetje per kelyshet para moshes 5 muajshe dhe ofrohet nga @dog.walking.and.coaching si e vetmja qender trajnimi per qente ne Shqiperi. I dizenjuar qe tju ndihmoje me menaxhimin e kelyshit pergjate gjithe jetes, “Puppy School” te jep mundesine qe nje ekip ekspertesh te jene ne ndihmen tende per cdo gje gjate kesaj eksperience.

Programi i trajnimit perfshin:

 • Si te komunikoni me qenushin tuaj (Psikologjia Kanine)
 • Trajnimi i kryerjes se nevojave jashte
 • Mesimi i kafazit te trajnimit
 • Ushtrimi “Tek Vendi”
 • Ecja me litar te lirshem
 • Socializimi me qente e tjere ne ambientet tona dhe ne rruge
 • Respektimi i pragjeve te dyerve
 • Trajnimi i Recall (kur e therrasim)
 • Trajnimi me shperqendrime
 • Mesimi i kontrollit ne ushqim
 • Familjarizimi me zhurmat ne shtepi dhe jashte saj
 • Menaxhimi per Grooming
 • Rregullat-Kufijte- dhe Limitet e shtepise

  Ky trajnim parandalon:

 • Ankthin nga ndarja
 • Mungesen e socializimit
 • Ruajtjen e objekteve
 • Agresionin ne ushqim
 • Agresivitetin

Çfare ju duhet te sillni diten e nisjes se programit:

 • Kelyshin tend!
 • Kartelen e vaksinave dhe antiparazitareve
 • Qafore dhe litar (me mire do te ishte nje litar lak trajnimi)
 • Ushqimin e qenit tend
 • Peshqir apo shtroje me aromen e shtepise
 • Lodren e tij te preferuar

  Programi permban dy konsulta private me pronaret per t’i instruktuar çdo gje qe duhet per te vazhduar kete marredhenie te balancuar gjate jetes. Keto konsulta zgjatin nga 2 deri ne 4 ore. Te gjithe qente qe behen pjese te ketij programi duhet te jene te perditesuar me vaksinat (Polivalente, Terbim dhe Kollen e tufes) dhe antiparaziataret. Qeni qendron me ne, ne ambjentet tona per 2 jave (fle ne rezidencen tone).

Puppy School kushton 420 Euro. Vendet jane te limituara‼️

* Programi i Konsultave Private eshte programi bazik qe çdo klient i ri i Dog Walking and Coaching duhet te beje fillimisht. Qe do te thote, edhe ne rast se ju kerkoni programin e Trajnimit me Fjetje, fillimisht duhet te beni nje pakete me konsulta private. Per tu bere pjese e ketij programi fillimisht duhet te plotesoni formularin e rregjistirmit ne gjuhen SHQIPE


Puppies develop vital social and communication skills in the first few months of life.  We highly recommend puppies start puppy school as soon as they finish their vaccination (Polivalent, Rabies and Bordetella) and anti-parasite protections.

Puppy School Program is designed to help you and your dog with all the basics to get you through puppyhood and beyond! You will be surrounded by our team of experts here to help guide you at all times. Our training areas include:

 • How to communicate with your puppy (Dog Psychology)
 • Potty Training
 • Crate Training
 • ”Place work” Training
 • Stuctured Dog Walking
 • Obedience Commands: Sit, Down, Stop, Come, Place, Leave It/ Drop It and Fetch
 • Socialization with other dogs, and outside areas; communication and body language.
 • Threshold Training
 • Recall Training
 • Distraction Training
 • Setting up your puppy safe space at your home.
 • Good Eating Habits Training.
 • Familiarization Training with loud noises and common household appliances
 • Grooming and Handling Training
 • Rules, Boundaries and Limitations Training (aka teaching your pup what is expected of them so you can hold them accountable and get that well-mannered dog you desire in the home, office, and outdoors! )
 • The importance of socialization, mental and physical stimulation

 

Prevention or Rehabilitation of Behavioral issues:

 • Separation Anxiety
 • Lack of socialization
 • Resource guarding
 • Food aggression
 • Aggressive disorder

All training packages include both classroom and “real world” training, 1-on-1 training, group training, and  private 1-on-1 Owner Lessons.

The package is 2 weeks of Boarding and Training program. This package is designed for dogs up to the age of 5 months.

Owners partake in 1-on-1 Private Owner Lessons or even Group Lessons and most importantly, learn how to continue these valuable training techniques in their own home for the highest success!

 

What to bring to our Puppy School:

 • Your puppy!
 • Your dog’s current vaccination certificate
 • Flat collar and lead (even better a slip lead)
 • Your dog’s food
 • Mat or towel
 • Your dog’s favorite toy

The value of homework

Each weekend, our Puppy School trainers provide participants with recommended activities to complete with your dog before the next week’s class. The work you do at home with your dog is vital part of achieving success in the Puppy School Program!

We also provide personalized advice on the health and well-being of your puppy including nutrition and preventatives.

How long does each owner class run for?

Each of the weekend sessions is approximately 2-4 hours in duration.

What are the schedules?

The program always starts with at least 2 weeks of Boarding and Training where the dog stays in our residence full time (including the night). This helps us to get a better result from the training since we will observe and keep a training routine for the dog for a straight 24 hours.

We care that the owners have all the knowledge they need to have, before taking their dog home with them, so each weekend they experience a hands-on consultation session about real-world training with your dog in our training facility.

Pricing

2 weeks of Boarding and Training is 420 Euro.

* The Private Consultation Package is a starter program for all new clients. Which means that even you want to add your dog in our boarding and training programs, he/she should first complete a Private Consultation Package with the family. To apply for any of our programs please complete this online form in ENGLISH.

For any additional question, please contact now at contact@dogwalkingandcoaching.com

Add Your Comment

×

Powered by WhatsApp Chat

× Kliko këtu për të na kontaktuar në Whatsapp