Pse na lepijne qente?

Pse na lepijne qente?
07 Jan

Ka shume arsye pse nje qen mund te jete duke te lepire. Sic perdorin hunden per te njohur boten rreth tyre, gjuha i ndihmon ata per te shijuar gjerat qe ndodhen me prane. Gjithashtu si pasaardhes te ujkut, qente kane te gdhendur ne ADN shume sjellje nga ata. Shqisen e te shijuarit me gjuhe, qente e perdorin jo vetem si…

Read more

Gjuha e bishtit te qenit

Gjuha e bishtit te qenit
07 Jan

A e dini se gjuha e bishtit te qenit mund tju tregoje se si qeni ndihet? Ata komunikojne pothuajse cdo emocion te tyre me ane te gjuhes se trupit dhe bishti eshte nje pjese shume eksperesive e trupit te kanineve. Mund te dalloni nese qeni eshte i lumtur, i frikesuar, i lodhur apo alert vetem duke pare qendrimin e bishtit…

Read more

Prerja e vesheve tek qente

Prerja e vesheve tek qente
07 Jan

Prerja e vesheve ka nisur qe ne lashtesi kur njeriu filloi te perdorte qenin si nje kafshe lufte dhe mbrojtjeje. Veshet dhe bishti i qenit jane zonat kryesore ku lexohet gjuha e tyre e trupit. Nese nje qen ka frike, mund ta kuptosh shume lehte nga pozicioni i vesheve dhe i bishtit te tij. Ne fushat e betejave te jashteligjshme…

Read more

×

Powered by WhatsApp Chat

× Kliko këtu për të na kontaktuar në Whatsapp